Se încarcă pagina ...

Proiectul AgroCariera - Startul tău pentru o carieră în agricultură

Cel mai amplu proiect dedicat carierei în sectorul agricol

 

 

Prezentare TV AgroCariera

 

Facultatea de Agricultură din cadrul USAMV Bucureşti este partener în cadrul proiectului educaţional AgroCariera coordonat de Grupul Agricover, proiect dedicat studenţilor facultăţilor de agricultură din 4 centre universitare agricole ale ţării: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova şi Constanţa.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni!, acesta reprezentând primul parteneriat de amploare la nivel naţional între universităţi şi sistemul privat din domeniul agribusiness.

Proiectul este desfăşurat sub sloganul “Startul tău pentru o carieră în agricultură”, iar la nivelul Facultăţii de Agricultură din cadrul USAMV Bucureşti se adresează studenţilor din anii 2 şi 3 de la Specializarea de licenţă Agricultură. Proiectul îşi propune să sprijine studenţii în pregătirea lor pentru trecerea armonioasă de la mediul de studiu la cel privat, de lucru, precum şi în angajarea acestora în domeniul agriculturii.

Beneficiarii proiectului AgroCariera din cadrul Facultăţii de Agricultură - USAMV Bucureşti sunt 150 de studenţi din anii II și III de studiu, cursuri de zi, de la specilizarea de licenţă Agricultură.

Pe data de 30 mai 2011, la sediul Facultății de Agricultură din Bdul Mărăști, nr, 59, Sector 1, București, în amfiteatrul A.p.a “Ion Ionescu de la Brad”, s-a desfășurat prima conferință în cadrul proiectului AgroCariera. În cadrul conferinței a fost prezentat proiectul AgroCariera, obiectivele și activitățile acestuia și au fost selecționați primii 80 de studenți din anii II și III de la Facultatea de Agricultură, USAMV București – Specializarea de licenţă Agricultură, pentru efectuarea stagiului de pregătire practică ce se va derula în perioada iulie-august 2011 în patru ferme din zona de sud a țării. S-a întocmit și s-a semnat contractul privind efectuarea stagiului de practică pentru cei 80 de studenți selectați, precum și formularul individual de înregistrare.

Pe lângă cei 80 de studenți selectați, în anul universitar 2011-2012, vor mai beneficia de oportunitățile proiectului AgroCariera 70 de studenți de la Facultatea de Agricultură, USAMV București – Specializarea de licenţă Agricultură.

Cei 150 de studenți din cadrul Facultății de Agricultură, USAMV București – Specializarea de licenţă Agricultură vor participa în cadrul proiectului la două module de pregătire având ca teme Cod de bune practici agricole și Tehnologii de mediu.

Proiectul AgroCariera oferă oportunitatea celor mai buni studenți de a participa la o vizită de studiu de 5 zile la partenerii transnaționali din cadrul proiectului: Grindsted College, care este una din cele mai bine cotate instituții de învățământ agricol din Danemarca, și Cereal Research Non Profit Company, care este cel mai mare institut de cercetare agricolă din Ungaria.

În cadrul proiectului AgroCariera va fi conceput și lansat soft-ului educațional eFerma, care va reprezenta un instrument de lucru virtual accesibil şi util studenților din cadrul facultăţilor de agricultură.

Mai multe informaţii cu privire la proiectul AgroCariera sunt disponibile pe site-ul proiectului www.agrocariera.ro  

Proiectul AgroCariera - Startul tău pentru o carieră în agricultură imagine 1
Proiectul AgroCariera - Startul tău pentru o carieră în agricultură imagine 2
Proiectul AgroCariera - Startul tău pentru o carieră în agricultură imagine 3
Proiectul AgroCariera - Startul tău pentru o carieră în agricultură imagine 4
Proiectul AgroCariera - Startul tău pentru o carieră în agricultură imagine 5
Proiectul AgroCariera - Startul tău pentru o carieră în agricultură imagine 6
Proiectul AgroCariera - Startul tău pentru o carieră în agricultură imagine 7
Proiectul AgroCariera - Startul tău pentru o carieră în agricultură imagine 8
Proiectul AgroCariera - Startul tău pentru o carieră în agricultură imagine 9
Proiectul AgroCariera - Startul tău pentru o carieră în agricultură imagine 10
Alte articole | Arhiva