Se încarcă pagina ...

Fundaţia Bayer a lansat şi în România programul anual de burse pentru studenţi

 

Studenții ambițioși pot aplica pentru burse Otto Bayer, Carl Duisberg sau Kurt Hansen pentru a realiza un proiect de studiu în afara țării. Proiectele sprijinite cu finanțare sunt cele din domenii precum biologie, biochimie, biotehnologie, ingineria bioproceselor, chimie, inginerie chimică, medicină, farmacie, fizică, statistică/biometrie și materii de formare a cadrelor didactice în discipline ștințifice.

http://www.cariereonline.ro/sites/default/files/imagecache/image_article/articol/2014/07/cercetatori-substante.jpg
Sursa:123rf.com
Citeste si:
O noutate adusă anul acesta în programul Fundației Bayer pentru Știință si Educație o reprezintă bursele Jeff Schell în științe agricole și agronomie, protecția culturilor, semințe și biotehnologie verde, științele mediului și durabilitatea în agricultură. Bursele se adresează studenților în căutare de noi soluții tehnice în domeniul agriculturii cu scopul de a asigura o alimentație nutritivă pentru populația globală în creștere. Prin descoperirea mecanismului de transfer a genelor naturale între plante și bacterii, Jeff Schell a fost fondatorul ingineriei genetice vegetale. Descoperirea sa a dus la o nouă metodă de reproducere a culturilor plantelor.
Bursele Jeff Schell subliniază misiunea fundației Bayer de a lucra cu tineri care reprezintă următoarea generație de oameni de știință și lideri de opinie și de a crește interesul în ceea ce privește provocările majore cu care se confruntă societatea, cum ar fi cele din agricultură.
 
Pe lângă bursele din sectorul academic, bursele Hermann Strenger sunt disponibile pentru a sprijini tinerii într-un program de instruire non-academic pentru a câștiga experiență de muncă în afara țării. La aceste burse pot aplica toți cei care desfășoară programe de internship în domeniile comercial, industrial, științific și medical și tineri profesioniști din aceste domenii, care au finalizat studiile în ultimii doi ani. Cu acest program, Fundația Bayer de Educație și Știință își dorește să aloce fonduri tinerilor din sectorul non-academic care să le permită să câștige experiență profesională într-un mediu internațional.
Programul de burse al Bayer este adresat studenților din Germania care vor să studieze o perioadă de timp în afara țării și studenților din alte țări care vor să facă un proiect de studiu în Germania. Termenul limită de aplicare pentru toate cele cinci programe de burse este 15 iulie 2014. Formularele de aplicare sunt disponibile online la www.bayer-foundations.com. La începutul lunii septembrie 2014, un comitet științific independent va alege studenții care primesc finanțare.
Fundaţia Bayer a lansat şi în România programul anual de burse pentru studenţi imagine 1
Alte articole | Arhiva